Uitstappen.be
 
 
uitstappen.be
Uitstappen.be / uitagenda / uitagenda Mechelen / Film: Letter From Masanjia
0 0 0 0 0 (0 | geef als eerste uw beoordeling)

Film: Letter From Masanjia

Waarom deze film?
Wanneer een Amerikaanse moeder (Julie Keith) een SOS-briefje ontdekt in een Halloween-pakket van Kmart, kan ze zich nooit voorstellen dat het de sluiting zal zijn van Masanjia, het meest beruchte werkkamp van China. Wanneer het nieuws van het briefje viraal gaat, vreest de schrijver (Yi Sun), een Chinese ingenieur die gevangen zit vanwege zijn spirituele overtuigingen, voor zijn leven en de veiligheid van zijn familie. Maar nu hij in de schijnwerpers staat, realiseert hij zich dat dit een kans is om de brutaliteit van het Chinese regime verder bloot te leggen. Hij besluit een film te maken over de harde realiteit van een mensenrechtenverdediger te zijn in China, waarbij hij zijn leven riskeert in het proces. Al meer dan een jaar beschrijft Sun Yi, de SOS-schrijver, zijn hele verhaal in een film terwijl hij zijn martelende verleden in Masanjia opnieuw bezoekt en door de autoriteiten wordt achtervolgd. Geheime camerabeelden en interviews maken deel uit van deze film.
Je moet dit inspirerende waargebeurde verhaal zien om het te geloven.

Voor wie?
Voor iedereen die interesse heeft in wat zich er allemaal afspeelt in China en die hun blik willen verruimen op China. Zeker goed voor studenten die hun geest willen ontspannen na de examens en een beeld krijgen van wat zich afspeelt over de Chinese Grote Muur.

Meer info:
Deze documentaire is op verschillende filmfestivals wereldwijd vertoond geweest en was onder de 166 beste documentaires die voorgesteld werden voor de 2018 Oscar nominatie.

Wanneer?
Vrijdag 21 juni 2019 om 19:30u. Introductie om 19:15u.

Waar?
In het Auditorium van het Cultuurcentrum van Mechelen. Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen.

Prijs per persoon?
5 euro.

Ticketverkoop?
1. Aan de kassa.
2. Mail naar delafili@gmail.com of bel op 0486973506. U krijgt uw specifiek genummerd ticket via e-mail toegestuurd.

Website: https://www.letterfrommasanjia.com/#top

Activiteiten "Film: Letter From Masanjia"

Activiteit toevoegen