Uitstappen.be
 
 
uitstappen.be
Frietmuseum Brugge | redactioneel door Johannes Baas

Een museum om je vingers bij af te likken

Het enige Frietmuseum ter wereld staat in Brugge

België en friet, ze horen bij elkaar. Het is dus geen wonder dat het land met haar geweldige gastronomische cultuur een eigen museum heeft waar ze het geheim van de goudgele lekkernijen ontvouwt. In de Saaihalle van Brugge vindt u het enige Frietmuseum ter wereld!

Het Frietmuseum beantwoordt al uw vragen over friet. De begane grond van het prachtige gebouw vertelt de historiek van de aardappel, die duizenden jaren geleden in Peru al gegeten werd en in de 16e eeuw naar Europa kwam. Op de eerste verdieping komt u alles te weten over de relatie tussen friet en België. Er staat een heus frietkot, dat helemaal in stijl is ingericht en u vindt honderden oude voorwerpen als aardappelschilmachines en frituurpannen. In de middeleeuwse kelder van het museum eindigt het bezoek met een vette frietproeverij.

Verse friet

Zowel kinderen als ouderen zijn dolenthousiast over het laatste deel van de tour. Zodra de geur van verse friet de neus in walmt, zijn ze niet meer weg te slaan van een puntzak frietjes.

Wie wil proeven van Brugge, België, of gewoon van friet, moet het Frietmuseum zeker bezoeken. Het kleine museum vertelt een groot verhaal over een gefrituurd stukje aardappel, dat in de hele wereld een lustobject is geworden. Want: wie friet verspreidt, verspreidt gezelligheid!

Friet en België, ze horen bij elkaar.Friet en België, ze horen bij elkaar.
Het Frietmuseum heeft maar liefst 400 voorwerpen.Het Frietmuseum heeft maar liefst 400 voorwerpen.
De friet wordt goudbruin gebakken in de kelder van het museum.De friet wordt goudbruin gebakken in de kelder van het museum.

Uw reactie (nog geen reactie)

Naam:
E-mailadres (niet verplicht, eventueel ter bevestiging):
Titel:
Reactie:

Meer artikelen over "Frietmuseum Brugge"

Activiteiten "Frietmuseum Brugge"