Uitstappen.be
 
 
uitstappen.be
Hotel Erasmus Gent | redactioneel door Johannes Baas

Menselijk overnachten in Hotel Erasmus Gent

Slapen in de geest van Desiderius Erasmus

Hij heeft er niet gewoond, niet geslapen, niet gegeten; Desiderius Erasmus. Toch heeft het Gentse Hotel Erasmus de naam van de beroemde Nederlandse humanist aan de gevel hangen. En waarom? "Iedereen kent Erasmus", verklaart eigenaar Peter Broos.

Wie Hotel Erasmus binnenkomt, zou haast denken dat de Rotterdammer toch iets van zijn geest in het 16e-eeuwse gebouw heeft geblazen. De welkomsthal en de aangrenzende lounge hebben een authentiek interieur, waarin ieder mens zich op zijn gemak voelt. De huiselijke sfeer vloeit verder in de elf kamers, die de gast per trap kan bereiken.

Nostalgie

Elke kamer heeft zijn eigen inrichting, waar de nostalgie vanaf druipt. Een antiek interieur wordt doorgaans afgedaan als goedkoop, maar in deze middeleeuwse setting oogt het sjiek. Natuurlijk heeft de slaapkamer ook luxe voorzieningen als een bad, telefoon en tv.

Vanuit het hotel lopen gasten gemakkelijk naar het centrum van Gent. Op een paar honderd meter afstand liggen de karakteristieke Gras- en Koornlei, die Gentenaren als "toeristische hoogtepunten van de stad zien. Vanaf de Sint-Michielsbrug heeft de toerist een spectaculair zicht op de drie beroemde torens van de stad: de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal. In het infokantoor van de Dienst Toerisme Gent vinden bezoekers allerhande informatie over de stad en zijn bezienswaardigheden. Tip: vraag eens naar een rondleiding met gids, erg leerzaam en amusant.

's Avonds trekt Gent al zijn culinaire registers open en schotelt de stadbezoeker de lekkerste gerechten voor. Na het diner is het voor echte Bourgondiërs heerlijk toeven in de bierhuizen en cafés aan de Leie. Wie de calorieën liever gelijk weer kwijt is, maakt een schitterende lichtwandeling door het centrum.

Verzadigd komen gasten aan het eind van de avond weer in Hotel Erasmus terug, waar zij in alle rust nagenieten van een onvergetelijke daguitstap in de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. Een dag die vooral herinnerd wordt vanwege het aangename verblijf in Hotel Erasmus.

Dit unieke hotel past helemaal in het Gentse decor van historische gebouwen en monumenten en is betaalbaar vergeleken met de moderne, onpersoonlijke hotels in de stad. Onder het wakend oog van Erasmus krijgt elke gast een menselijk verblijf.

Slapen onder het wakend oog van Erasmus. Foto's, Johannes BaasSlapen onder het wakend oog van Erasmus. Foto's, Johannes Baas
De huiselijke sfeer is goed zichtbaar in het interieur.De huiselijke sfeer is goed zichtbaar in het interieur.
Elke kamer heeft zijn eigen originele inrichting. Foto, erasmushotel.beElke kamer heeft zijn eigen originele inrichting. Foto, erasmushotel.be
Binnen een paar tellen staat de gast in het hart van Gent.Binnen een paar tellen staat de gast in het hart van Gent.
Het gastenboek staat vol lovende woorden voor Hotel Erasmus.Het gastenboek staat vol lovende woorden voor Hotel Erasmus.

Uw reactie (nog geen reactie)

Naam:
E-mailadres (niet verplicht, eventueel ter bevestiging):
Titel:
Reactie:

Meer artikelen over "Hotel Erasmus Gent"

Activiteiten "Hotel Erasmus Gent"