Uitstappen.be
 
 
uitstappen.be
Hotel Monasterium PoortAckere | reportage door Henk Meijer

Serene rust in Gents Monasterium

Rust en ruimte in Monasterium PoortAckere

In het midden van Gent staat - tussen het rumoer van alledag - het eeuwenoude klooster PoortAckere. Er hangen geen grote borden uit en er is geen dure entree, en toch schuilt er achter de ogenschijnlijk eenvoudige buitenmuur een schitterend en rustiek hotel.

This text will be replaced

De geschiedenis van het monasterium gaat terug tot 1278. Het oude klooster is als hotel zeer geschikt en maakt dat gasten in het centrum van Gent kunnen overnachten in een prachtige rustieke omgeving, waarin de tijd gestold is.

Het klinkt cliché, maar monasterium PoortAckere is werkelijk een oase van rust. Wie met zijn koffers de oude gangen binnenloopt, krijgt het idee dat moeder-overste net de hoek om is. Te mogen slapen in zo'n klooster, is dat geen voorrecht?

Monasterium PoortAckere is tot 1998 in het bezit geweest van de congregatie. Toen werd het verkocht en gerenoveerd, om als hotel en congrescentrum dienst te kunnen doen. Bij deze verbouwing is er vooral voor gezorgd dat het klooster zijn oorspronkelijke sfeer en karakter hield. De site wordt immers ook beschermd als monument.

In het hotel zijn wel zeventig kamers. Monasterium PoortAckere bestaat uit meerdere vleugels, ieder met zijn eigen stijl. Het Breedtehuis en het Huis van de Rector staat los van de rest; deze vleugels staan direct aan de straatkant. Daarachter is het hoofdgedeelte van het hotel, met de maagdenvleugel (15 kamers) en het slot (26 kamers). In het slot vindt u ook zeven luxe kamers voor twee, drie of vier personen.

Monasterium PoortAckere heeft vanwege zijn rijke geschiedenis en prachtige ligging vanzelfsprekend een streepje voor op andere hotels. Toch teert het hotel daar niet alleen op: het vriendelijke personeel, de goede en sfeervolle ontbijtzaal en de geweldige parkeergelegenheid maken de ervaring helemaal af.

De grootste kamer van Monasterium Poortackere.De grootste kamer van Monasterium Poortackere.
Foto 3Foto 3
In de ontbijtzaal eten de gasten gezamenlijk.In de ontbijtzaal eten de gasten gezamenlijk.
De kapel van Monasterium PoortAckere wordt niet meer als kerk, maar wel als vergaderlocatie gebruikt.De kapel van Monasterium PoortAckere wordt niet meer als kerk, maar wel als vergaderlocatie gebruikt.
Foto 6Foto 6

Uw reactie (nog geen reactie)

Naam:
E-mailadres (niet verplicht, eventueel ter bevestiging):
Titel:
Reactie:

Meer artikelen over "Hotel Monasterium PoortAckere"

Activiteiten "Hotel Monasterium PoortAckere"