Uitstappen.be
 
 
uitstappen.be
Probeer Zsa Zsa Rouge maar eens uit te lopen met lege handen. Foto: Irene HollebrandseProbeer Zsa Zsa Rouge maar eens uit te lopen met lege handen. Foto: Irene Hollebrandse
Winkelen | redactioneel door Janine Guijt

Gent is van alle markten thuis!

Ontdek het rijke winkelaanbod van Gent

Bekende winkelketens, hippe boetiekjes, alternatieve vintageshops: Gent heeft het allemaal en is daarom de winkelstad bij uitstek. In het weekend sieren de vele markten het grote autovrije winkelgebied. Dankzij het rijke winkelaanbod is het bijna onmogelijk om niet met een arm vol tasjes huiswaarts te keren.

Grote ketens en historische gevels

Gents' bekendste winkelstraat is de Veldstraat. Grote ketens als H&M, Zara, Kruidvat, Esprit en Bershka domineren deze hoofdstraat. Winkels die we in Nederland ook hebben, maar dat is nog geen reden om de winkelstraat te skippen. De historische gevels van de winkelpanden voeren je mee naar vroegere tijden en doen je vergeten dat je je op slechts tientallen meters van de Nederlandse grens bevindt. Voor een koffiepauze of een lunch loop je rechtdoor op de Veldstraat en je komt vanzelf bij de Korenmarkt uit, waar je struikelt over de vele gezellige terrasjes en cafés. Een echte aanrader is het koffiehuis Mokabon waar vooral de locals genieten van vers gebrouwen koffie met ouderwetse Belgische slagroom en een echte Belgische wafel.

Verzamelaars opgelet

Uitgekeken op de bekende ketens? Dan is het tijd om de kleine steegjes in te duiken op zoek naar authentieke winkels en aparte boetiekjes. Dat kan perfect bij de straatjes rondom de Sint Jacobskerk. In één van deze zijstraten vind je bijvoorbeeld de allereerste vintage winkel van Oxfam Novib. Voor een zacht prijsje scoren bezoekers een hippe tweedehands jurk en geven ze vintage schoenen een tweede leven. Op zoek naar nog meer moois uit vroegere tijden? Aan de Boudelostraat zit Antiek Depot. Op 500 vierkante meter bieden vijftien verschillende verkopers hun tweedehands spullen aan. Authentiek Deens design, jukeboxes, handgeschilderde schoolkaarten; verzamelaars kunnen hier hun hart ophalen.

Liefhebbers van alternatieve winkels mogen zeker de Serpentstraat niet overslaan. Bij Zsa Zsa Rouge vind je de leukste cadeautjes voor jezelf of het thuisfront en bij het kleurrijke ZOOT scoor je een vrolijke jurk met retroprint. Tijd voor een oplaadmomentje? Bij Operacafé in de Pauze drink je tussen de grammofoon, vintage lampenkappen en oude foto’s een heerlijke kop koffie. Conservatoriumstudenten of andere muzikale bezoekers spelen regelmatig een deuntje op de piano in het café. Voel je vooral vrij om ook eens een poging te wagen...

Bloemen, vogels, boeken, mooie souvenirs of gewoon een krop sla; het is moeilijk om iets op te noemen dat niet op één van de Gentse markten te vinden is. Vooral in de weekenden is het feest. Zo is er iedere zondagmorgen een boekenmarkt langs het water aan de Ajuinlei die je doet denken dat je in Parijs beland bent. En iedere vrijdag- zaterdag én zondagmorgen neemt de rommelmarkt het plein bij de Sint Jacobskerk in. Wil je zoveel mogelijk markten zien op één dag? Neem dan gratis deel aan een marktenwandeling onder leiding van de Gentse Belleman. Samen met hem en andere toeristen bezoek je maar liefst zes markten! De marktwandelingen zijn iedere zondag in de maanden mei tot september en starten om 11:00 uur op de Kouter.

Bij ZOOT scoor je behalve fleurige jurken en hippe pumps ook retro zonnebrillen. Foto: Facebook/ZOOT.Bij ZOOT scoor je behalve fleurige jurken en hippe pumps ook retro zonnebrillen. Foto: Facebook/ZOOT.
Via kleine steegjes en achterafstraatjes kom je bij de leukste winkeltjes terecht. Foto: Elise MeesterVia kleine steegjes en achterafstraatjes kom je bij de leukste winkeltjes terecht. Foto: Elise Meester

Uw reactie (nog geen reactie)

Naam:
E-mailadres (niet verplicht, eventueel ter bevestiging):
Titel:
Reactie:

Activiteiten "Winkelen"