Uitstappen.be
 
 
uitstappen.be
Prachtige plek voor een vakantie. Foto: Kempense MerenPrachtige plek voor een vakantie. Foto: Kempense Meren
Bekijk alle uitstapjes in België | redactioneel door Tineke Smits

Belgische vakantieparken voor het hele gezin

Vakantie in Vlaanderen en Wallonië: waar kun je terecht?

Op vakantie in België? Je kunt kiezen voor vertrouwd verblijf in een bekende keten, maar ook voor een vakantiepark met een eigen karakter. België heeft gezellige en mooie parken, geschikt voor een vakantie met het hele gezin! We lichten een paar parken uit. Krijg jij ook al vakantiekriebels?

Vakantiedorp Worikken

Vakantiepark Worikken ligt prachtig aan een stuwmeer van 120 hectare groot. Geen wonder dat veel watersporters de weg hier heen weten te vinden in de vakantie. Er staan vijftig vakantiehuisjes, elk voor maximaal vijf personen en groepsaccommodaties en er is ook een camping aan het stuwmeer. In de zomer is er animatie, sport en spel voor kinderen en ouderen, alhoewel daar soms voor betaald moet worden. Vakantiepark Worikken ligt in Bütgenbach, in het Duitstalige deel van België.

Vakantiepark Kempense Meren

In een prachtige groene omgeving in Mol ligt Sunparks Kempense Meren. Zowel op het park als in de directe omgeving is van alles te beleven. Met het vele groen om het park heen, het zwemparadijs Aquafun en het wellnesscentrum is er veel te genieten. Ook de parken Bobbejaanland en Plopsaland Indoor zijn dichtbij en een bezoekje waard. Het park is daardoor geschikt voor gezinnen met kinderen, maar ook voor wandelaars en rustzoekers.

In het hart van de Ardennen ligt Bungalowpark Le Val d'Arimont. De luxe cottages hebben elk een houtkachel en er is ook een hotel met comfortabele kamers. Het park ligt vlak bij de historische stad Malmedy en ook Luik ligt dichtbij. Een rondje zwemmen, genieten van de zonsondergang of een duik nemen in een jacuzzi? Het kan allemaal op het park, dat veel faciliteiten heeft.

Vakantiepark Jonckershof is rustig en autovrij en ligt vlak bij het strand. Heerlijk voor een zorgeloze vakantie waardoor je weer helemaal kunt opladen. Het ruim opgezette park in Westende-Bad is een ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie. Naast het uitgestrekte strand zijn er nog meer leuke uitstapjes in de buurt: havens, gezellige restaurantjes en casino's. Brugge, Ieper, Veurne en Diksmuide zijn leuk om te bezoeken. Met kinderen kun je naar Plopsaland de Panne en Domein Raversijdes.

Vakantiecentrum De Lage Kempen wordt omringd door natuurgebied De Kempen, een bosrijke omgeving met veel wandelroutes. Het park is kleinschalig en er komen veel gezinnen vakantie vieren. De chalets zijn eenvoudig en de camping ligt op een mooie plek. Er zijn zowel Nederlandse als Belgische bezienswaardigheden op korte afstand. Bijvoorbeeld de grotten van Remouchamps en de levendige stad Maastricht. Het park is ook een goede uitvalsbasis voor fietsers. De Lage Kempen ligt in Hechtel-Eksel.

Het bekende Landal Greenparks heeft drie parken in België:

CenterParcs kun je ook bezoeken voor een vakantie in België:

Paradijs voor watersporters. Foto: Vakantiecentrum WorikkenParadijs voor watersporters. Foto: Vakantiecentrum Worikken
Vakantie in het hart van de Ardennen! Foto: Val d'ArimontVakantie in het hart van de Ardennen! Foto: Val d'Arimont
Zorgeloze vakantie aan het strand. Foto: Jonckershof WestendeZorgeloze vakantie aan het strand. Foto: Jonckershof Westende
Rust en ruimte, in een cottage of op de camping. Foto: De Lage KempenRust en ruimte, in een cottage of op de camping. Foto: De Lage Kempen
Prachtige groene omgeving. Foto: Kempense MerenPrachtige groene omgeving. Foto: Kempense Meren

Uw reactie (nog geen reactie)

Naam:
E-mailadres (niet verplicht, eventueel ter bevestiging):
Titel:
Reactie:

Activiteiten "Bekijk alle uitstapjes in België"