Uitstappen.be
 
 
uitstappen.be
Ontdek het verhaal van kunsthandelaar Paul Rosenberg. Foto: La BoverieOntdek het verhaal van kunsthandelaar Paul Rosenberg. Foto: La Boverie
gearchiveerd
Zoek een museum in België | redactioneel door Tineke Smits

Heerlijke herfst in Belgische musea

Bezoek één van deze bijzondere exposities

Het wordt een interessante herfst in de Belgische musea. Bezoek één van deze bijzondere tentoonstellingen in het museum, van Koning Albert I en Zivilarbeiter tot foto's van Tom Callemin en Youngtimers.

Bouwen aan het front

ZONNEBEKE - De expositie Bouwen aan het front vertelt een bijzonder oorlogsverhaal. In het Memorial Museum Passchendaele 1917 komt de historie dicht bij. Ontdek waarom Belgische burgers - of Zivilarbeiter - opgeëist werden als werkkrachten door de Duitsers. Er is ook een buitententoonstelling.

De expositie Bouwen aan het front is tot en met 15 november 2016 te zien in het Memorial Museum Passchendaele 1917. Het museum is elke dag geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur.

Youngtimers

BRUSSEL - Autoworld bestaat 30 jaar! Ter ere van deze verjaardag zijn er in de expositie Autoworld 30 years: Youngtimers! mooie youngtimers te zien in het museum, naast de vaste exemplaren uit de collectie. Youngtimers zijn minder bekend dan oldtimers. De meeste auto's zijn, net als het museum, rond de 30 jaar oud. In de expositie is in elk geval een Porsche 959, Ferrari F40, Honda NSX en een Jaguar XJ220 te zien.

De expositie Autoworld 30 years": Youngtimers! is tot en met 23 oktober 2016 te zien in Autoworld. Het museum is elke dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. In het weekend open tot 18:00 uur.

ROESELARE - Het Kasteel van Rumbeke toont een stukje vergeten Belgische geschiedenis, in de expositie Koning Albert I en de Grote Oorlog. Het is een uniek kijkje over de schouder van de populaire vorst. Koning Albert I werd door zijn briljante en humane strategieën een populaire vorst in binnen- en buitenland. Hij zette België als 'Brave Little Belgium' op de wereldkaart. Hij weigerde zijn soldaten als kanonnenvoer op te offeren, wat de andere opperbevelhebbers wel deden en waardoor deze oorlog zoveel slachtoffers eiste.

De expositie Koning Albert I en de Grote Oorlog is tot en met 31 december 2018 te zien in het Kasteel van Rumbeke. Het museum is elke dag, behalve maandag, geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur.

LUIK - De tentoonstelling 21 rue la Boétie is gebaseerd op het boek '21 rue La Boétie' van Anne Sinclair, waarin de schrijfster het levensverhaal beschrijft van haar grootvader, Paul Rosenberg (1881- 1959), één van de grootste kunsthandelaars van de eerste helft van de vorige eeuw.

De expositie 21 rue la Boétie is van 28 mei tot en met 4 september 2016 te zien in Museum voor de Schone Kunsten La Boverie in Luik. Het museum is elke dag, behalve maandag, geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur.

BRUGGE - In het statige Arentshuis wordt het werk van Luc Peire openbaar gemaakt. De kunstenaar staat bekend om zijn 'rechtlijnigheid'. In de expositie Abstracte lijnen. 100 jaar Luc Peire maak je kennis met het oeuvre van Luc Peire. In zijn beginjaren was hij nog expressionistisch, maar zijn werk werd steeds abstracter. Zijn meest typische werken zijn die met enkel verticale lijnen. De tentoonstelling opent op de honderdste geboorteverjaardag van de kunstenaar.

De tentoonstelling Abstracte lijnen. 100 jaar Luc Peire is van 7 juli tot en met 6 november te zien in Museum Arentshuis. Het museum is elke dag, behalve maandag, geopend van 9:30 uur tot 17:00 uur.

ANTWERPEN - Het werk van de jonge fotograaf Tom Callemin wordt over de hele wereld geëxposeerd. De Belgische fotograaf heeft nu ook zijn eigen expositie in FOMU: Jonge Belgische Fotografie - Tom Callemin. Foto's van Callemin blijven je bij, ze doen iets met je. Vaak gaat er een lange periode van voorbereiding vooraf aan een fotoshoot. Callemin werkt met pure en sterke zwart-witbeelden, die een 'ode aan de traagheid' worden genoemd.

De expositie Jonge Belgische Fotografie - Tom Callemin is van 24 juni tot en met 2 oktober te zien in FotoMuseum Antwerpen. Het museum is alle dagen, behalve maandag, open van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Het verhaal van de populaire vorst Albert I en zijn rol tijdens de Grote Oorlog. Foto: Albert14-18Het verhaal van de populaire vorst Albert I en zijn rol tijdens de Grote Oorlog. Foto: Albert14-18
De foto's van Callemin blijven je bij. Foto: Tom CalleminDe foto's van Callemin blijven je bij. Foto: Tom Callemin
Autoworld viert haar dertigste verjaardag met youngtimers. Foto: AutoworldAutoworld viert haar dertigste verjaardag met youngtimers. Foto: Autoworld
Een bijzonder stukje oorlogsgeschiedenis in het Memorial Museum Passchendaele 1917. Foto: Memorial Museum Passchendaele 1917Een bijzonder stukje oorlogsgeschiedenis in het Memorial Museum Passchendaele 1917. Foto: Memorial Museum Passchendaele 1917

Uw reactie (1 reactie)

Naam:
E-mailadres (niet verplicht, eventueel ter bevestiging):
Titel:
Reactie:
2016-08-04 14:23:36 | door Ignace Clarysse

De Betoverende Tuin is een aanrader..

Beste,<br /> <br /> De internationale kunsttentoonstelling 'De Betoverende Tuin' (http://www.dagjeweg.nl/activiteit/37344795/De-Betoverende-Tuin ) is zeker ook een aanrader in België! Deze tentoonstelling in een groot natuurlijk park met vijvers, bossen, weiden, labyrinth bevat voornamelijk beeldhouwwerken in verschillende materialen en vind voor de 5de maal plaats.<br /> <br /> Meer info: www.de-betoverende-tuin.info; info@ignace-clarysse.com; 03210810614<br /> <br /> Vriendelijke groeten

Activiteiten "Zoek een museum in België"