Uitstappen.be
 
 
uitstappen.be
Onmisbaar tijdens een dagje Antwerpen: Onze Lieve Vrouwekathedraal. Foto: DagjeWeg.NL.Onmisbaar tijdens een dagje Antwerpen: Onze Lieve Vrouwekathedraal. Foto: DagjeWeg.NL.
Wat te doen tijdens dagje uit in Antwerpen? | redactioneel door Eline van Lindenberg - Visscher

6 uitstapjes om te doen in Antwerpen

Dagje uit in Antwerpen? Sla deze uitjes niet over

Heb je een dagje uit in Antwerpen op de planning staan? De verleiding is groot om gewoon over de Meir te dwalen, een wandeling langs de Schelde te maken en wat winkels in te gaan. Maar er schuilen nog heel wat meer pareltjes in deze Vlaamse stad! Bezoek bijvoorbeeld het bijzondere Rubenshuis, ontdek hoe Belgisch bier gemaakt wordt en leer de bekendste stripfiguren van België kennen in een pretpark voor het hele gezin. Lees deze uitjes in Antwerpen en maak er een mooi uitje van!

1. Attractiepark met stripfiguren

Suske en Wiske, Lucky Luke en de Smurfen: je komt ze allemaal tegen in Comics Station Antwerp. In dit vrolijke themapark vlakbij Antwerpen Centraal ga je op avontuur met allerlei bekende - en voor Nederlanders iets minder bekende - stripfiguren. Stap in de tijdmachine van Suske en Wiske en reis naar de toekomst of het heden, schiet samen met Lucky Luke de Daltons af en verzamel fruit en vuurwerk in het karretje dat door het Smurfenbos rijdt. Ren daarna ook richting de Comics Twist, één van de hoogste indoor glijbanen ter wereld!

2. Belgische bierbrouwerij

Waar hebben ze nu meer verstand van bier dan in België? Bij Brouwerij De Koninck proef, ruik en ervaar je hoe bier ontstaat in tien ruimtes waar je zelf doorheen loopt. Ruik aan hop en graan, leer van een hilarische professor het geheim van Belgisch bier en - niet geheel onbelangrijk - doe je tegoed aan het bier in de proeverij. De brouwerij heeft ook twee restaurants waar je lekker kunt lunchen of dineren na afloop. Uiteraard met een goed glas bier on the side! Ook voor niet-bierdrinkers en kinderen is deze tour een aanrader.

Stap binnen in een van de bekendste kunstenaarswoningen ter wereld: Het Rubenshuis. Peter Paul Rubens was schilder, verzamelde kunst, ontwierp zijn eigen huis en wist ook nog eens alles over wetenschap. Bekijk topstukken van zijn hand en dwaal door de sprookjesachtige tuin in het hartje van Antwerpen. Tijdens je bezoek aan de stad zul je opmerken dat je niet om de kunstenaar heen kunt; in verschillende musea en kerken is zijn werk te zien, zoals ook in de Onze Lieve Vrouwekathedraal.

Vanaf een metershoge brug heb je uitzicht over bijna de hele dierentuin. ZOO Antwerpen stamt uit 1853 (!) en is daarmee de oudste dierentuin van België. Je spot hier rode panda's, nijlpaarden, giraffes - en eigenlijk alle dieren die je weet op te noemen. Er is ook een Mensapenvallei, waar gigantische gorilla's en chimpansees rondlopen. Prachtig om van zo dichtbij te zien!

Al vanaf de ring rondom Antwerpen zie je 'm fier in de lucht steken: de toren van de Onze Lieve Vrouwekathedraal. In deze gigantische kathedraal kom je werk uit alle eeuwen vanaf de bouw in 1352 tegen: een marmeren Madonnabeeld uit de veertiende eeuw, muurschilderingen uit de vijftiende eeuw, meesterwerken van Rubens uit de zeventiende eeuw... tot en met het Metzler-orgel uit de twintigste eeuw. Een bezoek aan deze prachtige kerk is onmisbaar tijdens een dagje Antwerpen - of op z'n minst een mooie foto van te maken.

In een karakteristiek busje door Antwerpen touren. Foto: Voyage Local.In een karakteristiek busje door Antwerpen touren. Foto: Voyage Local.

Uw reactie (nog geen reactie)

Naam:
E-mailadres (niet verplicht, eventueel ter bevestiging):
Titel:
Reactie:

Activiteiten "Wat te doen tijdens dagje uit in Antwerpen?"