Uitstappen.be
 
 
uitstappen.be
Gent is een prachtige stad en uitermate geschikt voor vriendengroepen. Foto: Redactie DagjeWeg.NLGent is een prachtige stad en uitermate geschikt voor vriendengroepen. Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Bekijk nog veel meer leuke uitjes in Gent! | redactioneel door Thijs Löwenthal

Gent: dé bestemming voor een weekendje met vrienden

Bezoek deze Vlaamse parel vol cafés en leuke groepsactiviteiten

Voor veel vriendengroepen is het vaste vriendenweekend het hoogtepunt van het jaar! Maar waar moet je dit keer nou weer naartoe? DagjeWeg.NL heeft een tip voor je: op zo'n anderhalf uur rijden vanaf Breda, ligt namelijk de gezellige Belgische stad Gent.

Borrelen en feesten

Gent is een prachtige stad, met veel fraaie oude gebouwen en meerdere leuke musea. Maar de hamvraag voor een vriendenweekend is natuurlijk toch: zijn er genoeg toffe kroegen, kun je er fatsoenlijk eten en zijn er voldoende groepsactiviteiten beschikbaar? Want gezelligheid is toch het allerbelangrijkste als je met z'n allen op pad bent. En voor plezante horeca zit je in Gent wel goed! Of je nou op zoek bent naar een gezellig bruin café om rustig te borrelen of naar een stomend feestcafé waar je lekker in de lampen kunt hangen, je vindt het allemaal in deze Oost-Vlaamse studentenstad. Wil je bijkletsen? Dan is Praatcafé de Dulle Griet een echte aanrader. Hier hebben ze namelijk het grootste assortiment aan bieren van de hele stad. Wil je hier ook beroemde Kwak-bier proeven? Zorg er dan wel voor dat je schone sokken aantrekt. Je moet namelijk je schoen inleveren als borg voor de bijzondere glazen (in een houten houder) omdat deze opvallend vaak worden meegepikt. De Overpoort is de bruisende uitgaansstraat voor studenten, maar ook aan de Vlasmarkt en de Oude Beestenmarkt feest je door tot in de vroege uurtjes.

Gezellig eten in Gent

Niets is zo irritant als achter elkaar aan slenteren met flinke trek, op zoek naar een leuk restaurant. Geen plek voor een groep, te duur, weinig te kiezen op de menukaart... Hoe langer het duurt, hoe chagrijniger iedereen wordt. En dat moet je natuurlijk niet hebben tijdens een gezellig vriendenweekend. In Gent is dat helemaal niet nodig. Er zijn namelijk genoeg restaurants die uitermate geschikt zijn om 's avonds een hapje te eten met een grotere groep. Wat dacht je bijvoorbeeld van restaurant Amadeus 2, om de hoek bij het Stadhuis en Belfort, waar je onbeperkt spareribs kunt eten in een gezellig retro-interieur met bijpassende muziek. Of eet je buikje rond aan de gezellige multiculturele eetstraat van Gent: de Oudburg. Hier vind je onder andere meerdere sushi- en burgerrestaurants, een ramen noedelbar en een Afrikaans restaurant. Tip: wel even van tevoren reserveren om te voorkomen dat je alsnog een deurtje verder moet kijken.

De beste remedie tegen een kater? Dat is natuurlijk... een stevige wandeling. Tijdens de BeerWalk neemt een echte Gentenaar je mee langs de mooiste plekjes van de stad. Ondertussen vertelt-ie je alles over de gebouwen, de pleinen en de straten die je passeert. Maar, zoals de naam van deze activiteit al doet vermoeden, blijft het niet bij wandelen. Tussendoor stop je namelijk bij vijf cafés waar je de lekkerste Belgische bieren proeft. En uiteraard leer je ook van alles over de rijke biercultuur van onze zuiderburen. Want die is héél anders dan bij ons in Nederland. Ook hoor je allerlei interessante bierfeitjes. Wat is mout eigenlijk? Waar komt de bittere smaak van IPA vandaan? Wat is het verschil tussen een dubbel, trippel en quadrupel biertje en waarom zijn vrouwen betere bierproevers? Regelmatig is er ook een verband te ontdekken tussen het bier en een specifieke locatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Gentse biertje Gulden Draak, dat vernoemd is naar het hoogste punt van Gent: de Vergulde Draak bovenop de Belfort.

Even genoeg gedronken? Waai dan uit op de riviertjes die dwars door de Vlaamse stad lopen. Want de beste manier om de sfeer van een stad in je op te nemen, is ten slotte vanaf het water. Leun achterover en luister op je dooie gemakje naar de gids en het klotsende water tegen de boot. Laat je rondvaren in een sloep, een rondvaartboot of ga voor het grotere werk tijdens een cruise over de Leie. Voor veel rondvaarten stap je op aan de kade bij de Graslei. Hier vertrekken onder andere de tochten van Gent Watertoerist en Rederij de Gentenaer. Maar er zijn nog veel meer aanbieders om uit te kiezen. Bekijk het aanbod onder andere op deze speciale pagina van Visit Gent. Ook leuk: doe een fotospeurtocht vanaf het water van Rafting & Outdoor Gent. Bestuur zelf de boot en ga met je groep op zoek naar de mooiste gebouwen van de stad. Dat vraagt het nodige teamwork. Kies voor de prachtige 'Gent by night' tour of ga voor de Funcamp, waarbij je in het Baudeloopark vijf groepsspelletjes speelt. De rafts zijn geschikt voor 8 tot 10 personen. Lekker actief!

De stad verkennen, maar dan net even anders? Ga dan op pad met de Escape Tour Gent. Je hebt tijdens deze citygame twee uur de tijd om te ontsnappen. Ga naar de beginlocatie bij Kasteel Gravensteen en start het spel. Gent is een échte studentenstad en daarover gaat ook het verhaal. Jos is voorzitter van een van de grootste studentenverenigingen (rond 1946) terwijl er een hevige concurrentiestrijd gaande is. De gemoederen tijdens een van de grootste studentenacties ooit, de bezetting van Kasteel Gravensteen, lopen zo hoog op dat Jos de stad moet ontvluchten. Help hem deze te vinden en maak dat jullie wegkomen. Speel met twee tot vier personen. Ben je met een grotere groep, splits dan op in verschillende teams en ga voor de snelste tijd. Stapavondje toch iets later geworden dan gedacht? Geen probleem! Je speelt de game vanaf je eigen smartphone of tablet, dus begin gewoon als iedereen wakker en fris gedoucht is.

Boek je Escape Tour in Gent nu met €5,- korting voor €24,50 per tour.

Tijdens de BeerWalk vertelt een enthousiaste Gentse gids je alles over de gebouwen in de stad, met een biertje erbij! Foto: Redactie DagjeWeg.NLTijdens de BeerWalk vertelt een enthousiaste Gentse gids je alles over de gebouwen in de stad, met een biertje erbij! Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Loop door de stad en stel de gids alle vragen die in je opkomen. Foto: Redactie DagjeWeg.NLLoop door de stad en stel de gids alle vragen die in je opkomen. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Uw reactie (nog geen reactie)

Naam:
E-mailadres (niet verplicht, eventueel ter bevestiging):
Titel:
Reactie:

Activiteiten "Bekijk nog veel meer leuke uitjes in Gent!"