Uitstappen.be
 
 
uitstappen.be
Cijfer 10.0 uit 1 recensies. 10.0 10.0 10.0 10.0 (1 recensie | geef uw beoordeling)

Onze Lieve Vrouwekathedraal Antwerpen

De Onze Lieve Vrouwekathedraal is een schitterende stenen tijdcapsule. De kerk bepaalt al vijfhonderd jaar het gezicht van Antwerpen en heeft in die tijd veel verschillende stijlen gekend, zoals gotiek, barok, rococo en de renaissance.

In de kerk zijn kunstschatten te zien uit al die eeuwen. Het meest moderne kunststuk is het prachtige Metzlerorgel dat in 1993 werd geïnstalleerd. In datzelfde jaar is de kathedraal tevens volledig gerenoveerd.

De bouw van de kerk is in 1352 begonnen. Sindsdien heeft iedere eeuw zijn sporen nagelaten: een marmeren madonnabeeld uit de veertiende eeuw, muurschilderingen uit de vijftiende eeuw, het genadebeeld 'Onze-Lieve-Vrouw van Antwerpen' uit de zeventiende eeuw, het grote uurwerk op de torenspits uit de achttiende en de neogotische decoraties uit de negentiende eeuw.

De kerk trekt jaarlijks een half miljoen bezoekers. Zij vergapen zich aan de schitterende kerk, alle kunstschatten die ze rijk is en aan de indrukwekkende geschiedenis. Wie de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal niet heeft bezocht, heeft Antwerpen niet bezocht!

Het uitstapje Onze Lieve Vrouwekathedraal Antwerpen in Antwerpen leent zich ook goed voor een schoolreisje.

Activiteiten "Onze Lieve Vrouwekathedraal Antwerpen"

Activiteit toevoegen