Uitstappen.be
 
 
uitstappen.be
Cijfer 9.0 uit 1 recensies. 9.0 9.0 9.0 9.0 (1 recensie | geef uw beoordeling)

Museum voor Schone Kunsten Gent

Aan het Gentse Citadelpark verrijzen twee kolossale musea: het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) en Het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSKG). Het laatstgenoemde museum is één van de oudste musea in België, waar een grote diversiteit aan Vlaamse kunst te bewonderen is. Naast een vast collectie zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen te zien in het museum.

Het MSKG werd al in 1798 opgericht en heeft al eeuwen een rijke collectie kunstwerken. Bekijk hier een permanente tentoonstelling van ruim vierhonderd schilderijen, tekeningen, beelden, wandtapijten en andere werken. Een prachtig beeld van de diversiteit van de Vlaamse kunst! In het museum komen aan bod: het realisme, impressionisme, symbolisme, romantiek, expressionisme en het surrealisme.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om een bezoek aan het museum te verrijken. Huur een audioguide of laat je als groep rondleiden door een gids. Kinderen kunnen zich uitleven in het atelier, nadat ze het museum verkend hebben. Het museum heeft een all-informule voor verjaardagsfeestjes. Ook voor scholen is er een uitgebreid programma. Het museum kan in zijn geheel of gedeeltelijk worden afgehuurd door bedrijven.

Het uitstapje Museum voor Schone Kunsten Gent in Gent leent zich ook goed voor een kinderfeestje (vanaf € 11,00 p.p.) en schoolreisje.

Activiteiten "Museum voor Schone Kunsten Gent"

Activiteit toevoegen