Uitstappen.be
 
 
uitstappen.be
0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 (0 | geef als eerste uw beoordeling)

Het Domein van de Grotten van Han

Laat je betoveren door de Grot van Han! Een honderd jaar oude tram neemt je mee naar een plek die je verbijsterd. Aan de poort van de Ardennen, in het plaatsje Han-sur-Lesse, ligt namelijk één van de bekendste grotten van Europa. De grot kent een ingewikkeld gangenstelsel van wel zeventien kilometer! Helaas is de volledige grot niet te bezoeken voor nieuwsgierige aagjes, maar tijdens een rondwandeling met een gids bewandel je twee kilometer van de grot, terwijl je een hoop leert over het ontstaan en de ontwikkeling ervan. Je ziet een kabbelende rivier, indrukwekkende stalagmieten en stalagtieten, je kruipt door gangetjes, daalt kleine trapjes af en aan het einde van de grot wacht er een spectaculaire lichtshow op je!

Het Wildpark

Uitgekeken op de grotten? Op de heuvel boven de grot, in de vallei van de Lesse bevindt zich 250 hectare pure natuur, ingericht als Wildpark. Hier kom je dieren uit de Ardennen tegen in hun natuurlijk omgeving. Lynxen, wilde paarden, herten zwijnen en zelfs beren: je ziet ze hier allemaal. Het Wildpark is te voet te ontdekken tijdens een wandeltocht van twee kilometer die je langs de verschillende dieren voert. Maar ook vanaf de safaricar is het goed toeven. Deze open wagen voert je langs heuvels en weidse panoramo-uitzichten. Natuurlijk mag je af en toe uitstappen om de prachtige natuur van de Ardennen van dichtbij te bewonderen.

Het uitstapje Het Domein van de Grotten van Han in Rochefort leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje, schoolreisje en weekendje weg.

Activiteiten "Het Domein van de Grotten van Han"

Bezoeken zoals vroeger

07-09-19 Keer terug naar de jaren 1900. Trek je laarzen aan, neem een fakkel en verken de verlaten zalen van de Grot van Han!

Burlen van de herten tijdens de schemering

20-09-19 - 12-10-19 Vertrek met onze Safari-car en geniet van één van de mooiste shows van de natuur!

Burlen van de herten tijdens de ochtendstond

21-09-19 - 12-10-19 Een boeiende wandeling van 2 uur met uitleg van een gids over de Koning van het Woud!

De Grot zingt

14-09-19 - 19-10-19 Verken de zalen en galerijen van de Grot en laat je meeslepen door de betoverende stemmen van getalenteerde zangeressen, waaronder Marie-Catherine Baclin, mezzosopraan.

Hanlloween avondshows

30-10-19 - 02-11-19 Beleef op 30 en 31 oktober en op 1 en 2 november 2019 een huiveringwekkende avond op het Domein van de Grotten van Han.

Hanlloween overdag

26-10-19 - 03-11-19 Kom Halloween beleven op het Domein van de Grotten van Han, van 26 oktober tot en met 3 november 2019!

-- --

Activiteit toevoegen