Uitstappen.be
 
 
uitstappen.be
Choco Story Brugge | reportage door Henk Meijer

Een verhaal waar je chocola van kunt maken

Chocolademuseum Brugge is leerzaam, leuk en lekker

Voor Maya's en Azteken was cacaodrank goddelijk. Spanjaarden vonden de drank eerst vies en later heerlijk en dorstlessend en Belgiƫ maakte er geweldige chocolade van. In Choco Story in Brugge leer je alles over de geschiedenis van chocolade. En waarom de Belgische chocolade het lekkerst is.

This text will be replaced


Min of meer ondergedompeld worden in een wereld van chocolade, wie wil dat nou niet? Het Brugse chocolademuseum dompelt haar bezoekers natuurlijk niet letterlijk in de chocolade, maar probeert er zo dicht mogelijk bij in de buurt te komen. Wie het museum inkomt krijgt een chocolaatje als een ouweltje op zijn tong en wie het museum na een uur weer verlaat heeft alweer een chocolaatje in zijn mond, gekregen bij de chocoladedemonstratie.

Maya's en Azteken

In de eerste zalen van het museum maakt u kennis met gewoonten en zeden van de Maya's en de Azteken. Zij gebruikten de cacaobonen als offerande aan de goden. Later werden de bonen ook gebruikt als betaalmiddel (vraag: hoeveel bonen kost het om een haas te kopen?*). Op de derde verdieping leert de bezoeker waarom Belgische chocolade zo lekker is en chocolade goed is voor de gezondheid.

Een bezoek aan Choco Story eindigt net zo smakelijk als hij begon: met een chocolaatje. Terug op de benedenverdieping is er een demonstratie en degustatie van chocolade. Het chocolademuseum is boeiend en smakelijk. Het verhaal is fascinerend en helder: echt een verhaal waar je chocola van kunt maken.
*antwoord: een haas kostte 10 bonen.

Foto 1Foto 1
Hoeveel cacaobonen kostte het om een haas te kopen?Hoeveel cacaobonen kostte het om een haas te kopen?
Foto 3Foto 3
Foto 4Foto 4

Uw reactie (2 reacties)

Naam:
E-mailadres (niet verplicht, eventueel ter bevestiging):
Titel:
Reactie:
2011-03-21 17:45:40 | door Febi Roegiers

de Maya's..

Geachte,<br /> <br /> Ik ben lerares van de leefschool het Droomschip (3de graad) en gisteren is het nieuwe project over de Maya's gekozen. Wij zijn op zoek naar initiatieven die ons een antwoord kunnen geven op de vraag 'Hoe leefden de Maya's?' <br /> Wat heeft dit museum te bieden ivm de Maya's en hoeveel bedragen de tarieven (we zijn met een groep van 13 kinderen en 2 begeleiders) <br /> <br /> Met vriendelijke groet,<br /> Febi Roegiers

2014-10-21 16:09:14 | door yasmine de wilde

bezoek..

Beste,<br /> Wij zouden graag met onze klas 4handel een bezoek brengen aan dit chocolademuseum brengen. Wij zouden hier graag wat meer info over krijgen alvast bedankt .

Meer artikelen over "Choco Story Brugge"

Activiteiten "Choco Story Brugge"